Portland

Reacties zijn gesloten

Washington Park

Washington Park is een groot openbaar stadspark in Portland. In het park vind je een dierentuin, bosbouwmuseum, arboretum, kindermuseum, rosarium, Japanse tuin, amphitheater, boogschietbaan, tennisvelden, voetbalterrein, picknickgebieden, speeltuinen, openbare kunstwerken en monumenten, en grote stukken bos met verschillende wandelpaden. Het heeft een opervlakte van 166 hectare.

 

Multnomah Falls

Multnomah Falls is een 186 meter hoge waterval. Het is een indrukwekkende waterval en ook de populairste in die regio, andere populaire watervallen zijn: Oneonta Gorge en Vista House. De Multnomah Falls  is de op een-na-hoogste waterval van Amerika. Het water dat van de Multnomah Falls afstroomt is ijswater dat uit de bergen  er om heen komt.  Dicht in de buurt ligt nog een mooie waterval. De waterval heet Wahkeena Falls en is 73 meter een stuk minder hoog maar niet minder mooi!

 

Horsetail Falls

Na 5 minuten rijden in oostelijke richting vanaf Multnomah Falls kom je bij de Horsetail Faills. Deze waterval heeft de naam door zijn typische vorm en is 53 meter hoog. Je kunt er goed wandelen.

 

Mount Tabor Park

In dit park kun je op een uitgedoofde vulkaan lopen. Boven op de 194 meter hoge top heb je een geweldig uitzicht. Op de top is de sintelkegel van de oude vulkaan zichtbaar gemaakt.

 

Tax Free Shoppen

Oregon, de staat waar Portland in ligt. Heeft geen sales tax! Dat betekent dat je goedkoop kunt winkelen. Op zon 3 kwartier rijden ten zuiden van Portland ligt Woodburn Premium Outlets. Hier kun je heerlijk genieten van een middagje winkelen.