Arizona

Reacties zijn gesloten

Antelope Canyon

Dit aparte natuursverschijnsel is heel erg fotogeniek en zeker de moeite waard een keer te bekijken. Je kunt er op je gemak door heen wandelen en genieten van de mooie vormen. De wanden zijn gemiddeld zon 40 meter hoog. De zanderige bodem is goed op te wandelen, hierdoor is een bezoek aan de kloof ook goed te doen voor mensen met kleine kinderen.

 

Glen Canyon National Recreation Area

Hier zijn veel canyons en oude indianen rotsschilderingen te zien. Ook zijn er veel helikopter vluchten te boeken in dit gebied. Ook luchtballonnen tours kun je er veel doen. Zo kun je de canyons en het prachtige landschap van boven bekijken. Dit is zeker een aanrader.

 

Phoenix

Phoenix is de hoofdstad van Arizona en behoort tot een van de grootste en snelst groeiende steden in de USA. Phoenix staat bekend om haar vele culturele voorzieningen. Ook zijn er veel parken te vinden zoals: South Mountain Park, een van de grootste stadsparken van Noord-Amerika. Populaire plekken in Phoenix zijn: Phoenix Art Museum, Heritage and Science Park en Mystery Castle.

 

Tucson

Ook Tucson is een van de grootste steden van Arizona. Rondom Tucson zijn verschillende rivieren te vinden zoals: De Santa Cruz-rivier, Rillito-rivier en de Pantano Wash stromen door en om de stad.

 

Grand Canyon

De Grand Canyon heeft vast iedereen wel eens van gehoord. Het behoort tot de bekendste nationale parken van de VS. De gigantische kloof is 443 km lang, het is van 16 tot 29 km breed en het diepste punt is maar liefst 1829 meter diep. Het kost ongeveer 2 dagen om naar de bodem van de Grand Canyon te lopen en weer terug. Daarom bezoeken de meeste mensen alleen de prachtige uitzichtpunten langs de kloofrand of maken een rondvlucht.