Olympia

Reacties zijn gesloten

Olympia is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Washington. De stad ligt in het westen van de staat op ongeveer een uurtje rijden van Seattle.

Net als elke hoofdstad in de Verenigde Staten heeft Olympia ook een State Capitol. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door dit statige gebouw. Deze rondleidingen zijn gratis en duren doorgaans ongeveer 50 minuten.

Vindt u vliegtuigen interessant? Breng dan een bezoek aan het Olympic Flight Museum. Hier hebben ze een veelzijdige collectie van vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog en gevechtsvliegtuigen. Jaarlijks houdt het museum de Olympic Air Show, waarbij er met de vliegtuigen gevlogen wordt. Neem ook een kijkje bij het Tenino Depot Museum. Dit depot werd in 1914 gebouwd en was actief tot en met de Tweede Wereldoorlog. Nu is het een museum waar u veel historie zult vinden. Bent u geïnteresseerd in beeldhouwkunst? Ga dan zeker naar het Monarch Sculpture Park. Hier staan verschillende sculpturen van kunstenaars van over de hele wereld.

Bezoek ook het Brewery Park in Tumwater Falls. Hier loopt de Deschutes River over in een 25 meter hoge waterval die uiteindelijk uitkomt in Capitol Lake. In het park zijn verschillende wandelpaden die u door de prachtige natuur leiden. Vlakbij het Brewery Park bevindt zich het Tumwater Historical Park. Hier ligt onder andere het Crosby House en verschillende picknickfaciliteiten.

Ga ook naar de Olympia Farmers Market. Deze boerenmarkt is geliefd bij de lokale bevolking en u vindt er allerlei producten zoals vers fruit, vlees en bloemen.

In de omgeving van Olympia vindt u een hoop prachtige natuur. Zo kunt u naar het Capitol State Forest of het gigantische Olympic National Park.