Olympic National Park

Reacties zijn gesloten

Het Olympic National Park is een natuurpark in het noordwesten van de Amerikaanse staat Washington. Het is gelegen op het Olympische schiereiland boven de hoofdstad Olympia. Het park is gigantisch groot en heeft een hoop prachtige natuur te bieden. Zo kunt u genieten van besneeuwde bergtoppen, valleien vol met bossen, warmwaterbronnen en de ruige Pacifische kustlijn in het westen van het park.

In het park kunt u prachtige wandelingen maken. Een echte aanrader is de Olympic Peninsula Waterfall Trail. Het is een avontuurlijke route die u langs kleine en grote watervallen brengt. Het is een wandeling die u al het natuurschoon van het gehele schiereiland laat zien.

U kunt een hoop ondernemen in het natuurpark. Zo kunt u bijvoorbeeld het park per fiets gaan verkennen. Leuke routes om te fietsen zijn de Discovery Trail en de Spruce Railroad. De Spruce Railroad is een oude spoorwegbedding die langs de noordkust van Lake Crescent loopt. Olympic National Park kent verschillende meren waarvan Lake Crescent en Lake Quinault de grootste zijn. Huur een kano of kajak en geniet van een ontspannende ervaring op een van de meren. Het is ook mogelijk om op beide meren een boottour te maken. Dit kan zowel in de ochtend, middag en tijdens de zonsondergang.

Bezoek ook het Sol Duc Hot Springs Resort. Hier hebben ze drie warmwaterbronnen en een zoetwaterzwembad. Het bronwater is afkomstig van regen en smeltende sneeuw en is heerlijk warm. Het water is gevarieerd van 30 graden Celsius tot 40 graden Celsius.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor overnachtingen in het nationale park. Er zijn meerdere lodges waar u in kunt verblijven en er zijn ook kampeermogelijkheden en hutten.