Surfspots Californië

Reacties zijn gesloten

De Verenigde Staten staan natuurlijk bekend als dé surfbestemming. Zowel aan de oostkust met de Atlantische Oceaan als aan de westkust met de Stille Oceaan kunt u fantastisch surfen. Hawaii is natuurlijk een van de eerste plekken waar je aan denkt als je aan surfen denkt, maar ook in Californië zijn er genoeg leuke plekken om te surfen. Voor zowel beginners als gevorderden!

Zo kunt u bijvoorbeeld naar Steamer Lane gaan in Santa Cruz. Hier zijn plekken voor elk niveau. Beginners kunnen leren surfen in het rustige Cowell Beach en de gevorderden kunnen hun skills laten zien op plekken als Middle Peak en The Point.

Een andere bekende plek om te surfen is Mavericks in Half Moon Bay. Hier vindt u veel grote golven en bekend surfer Jeff Clark heeft hier vroeger veel gesurft.

Newport Beach en Huntington Beach Pier liggen allebei ten zuiden van Los Angeles en zijn geliefde stranden om te surfen. De Huntington Beach Pier is de locatie waar de Vans US Open of Surfing wordt gehouden. Bij dit evenement doen meer dan 300 surfers van over de hele wereld mee. Newport Beach is een veelzijdig surfgebied waar veel mogelijkheden zijn.

Asilomar State Beach ligt vlakbij de Baai van Monterey en is een rotsachtig strand. Er zijn kleine inhammetjes met zandstranden waar u kunt bijkomen van het surfen. Swami’s Beach ligt vlakbij San Diego en is een internationaal bekende surfhotspot waar uitermate goede golven zijn in de winter. Windansea Beach ligt in La Jolla en kent een rijke surfgeschiedenis. De weersomstandigheden zijn hier erg wisselvallend wat het een geliefde surfbestemming maakt. Golven kunnen hier variëren van 1 tot 3 meter hoog.