Santa Cruz

Reacties zijn gesloten

Santa Cruz is een stad in de Amerikaanse staat Californië en ligt ten noorden van de Baai van Monterey. De stad ligt zo’n 50 kilometer ten zuiden van San José en 100 kilometer van San Francisco. Met meer dan 14 staatsparken, wijnmakerijen, musea en talloze buitenactiviteiten zult u zich in Santa Cruz niet snel vervelen.

Ga bijvoorbeeld naar het Santa Cruz Museum of Art & History. In dit veelzijdige museum kunt u meer te weten komen over de geschiedenis van Santa Cruz en daarnaast ook genieten van een groot aanbod aan verschillende kunstobjecten. Bovendien is het museum ook erg leuk voor kinderen!

Bezoek ook de iconische Santa Cruz Beach Boardwalk, wat de thuisbasis is van twee historische bezienswaardigheden: de Giant Dipper en Looff Carousel. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over de oceaan.

Een andere unieke ervaring is de Roaring Camp Railroads. Hier krijgt u vanuit een 19e-eeuwse stoomlocomotief een uniek kijkje in het verleden. Voordat je aan boord gaat breng je eerst wat tijd door in de oude stad. U kunt kiezen voor een reis naar het Henry Cowell Redwoods State Park of naar het strand waarbij u wordt afgezet bij de Boardwalk.

Bent u gek op wandelen in de natuur? Dan is de omgeving van Santa Cruz de perfecte plek voor u. Ga bijvoorbeeld naar het Ano Nuevo State Park of het Big Basin Redwoods State Park.

Tijdens een bezoek aan Santa Cruz zult u absoluut het strand bezoeken. Met verschillende grote stranden is het goed vertoeven aan de zee. Ook zult u veel surfers in het water zien. Santa Cruz is namelijk een geliefde plek om te surfen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan een kijkje in het Santa Cruz Surfing Museum.