Cedar City

Reacties zijn gesloten

Cedar City is gelegen in de staat Utah en wordt ook wel ‘Festival City’ genoemd. Dit omdat er het hele jaar door veel evenementen en festivals georganiseerd worden. De bekendste evenementen zijn het Cedar City Livestock & Heritage Festival en het Shakespeare Festival. Cedar City wordt ook wel de Gateway to the Utah National Parks genoemd aangezien u vanuit hier binnen één dag naar een van de omliggende nationale parken kunt bezoeken. Cedar City heeft ook een prachtig historisch centrum.

Als u liefhebber bent van bloemen en planten is een bezoekje aan de Parterre Gardens een plek die u moet bezoeken. Hier vindt u veel verschillende soorten flora en fauna. In de Braithwaite Fine Arts Gallery vindt u lokale moderne kunst die u niet wilt missen.

Wat zeker een bezoekje waard is, is het Cedar Breaks National Monument. Deze rotsformatie heeft iets weg van de Bryce Canyon en trekt jaarlijks vele toeristen. Een ander indrukwekkend gebied is Brian Head. In dit gebied zijn er veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. In de winter is het vooral bekend als een skigebied en in de zomer kunt u er prachtig mountainbiken. Ook zijn er mogelijkheden om te rodelen en om een klimmuur te beklimmen.

De Parowan Gap is een pas wat vroeger als doorgang werd gebruikt door stammen die destijds in het gebied leefde. De kans is aanwezig dat u rotstekeningen vindt die waarschijnlijk door deze stammen getekend zijn.  

In de zomer kan de temperatuur in Cedar City oplopen tot zo’n 28 graden Celsius. De winters zijn een stuk kouder en is er kans op sneeuw.