Bakersfield

Bakersfield is een stad in de Amerikaanse staat Californië. Bakersfield is de perfecte uitvalsbasis om de rijke culturele en historische bezienswaardigheden in de buurt te verkennen. Van natuurreservaten tot musea, er is voor elk wat wils!

Ga bijvoorbeeld naar het Bakersfield Museum of Art. Bezoekers van alle leeftijden kunnen hier genieten van een breed scala aan schilder- en beeldhouwkunst. Het museum biedt wisselende exposities aan van zowel lokale als internationale kunst. Naast de kunstgalerij is er ook een prachtige tuin. Breng ook een bezoek aan The Buena Vista Museum of Natural History. Hier hebben ze allerlei fossielen die in de buurt van Bakersfield zijn opgegraven, waaronder dinosaurussen.

Wilt u avontuur? Ga dan raften met River’s End Rafting. Zij bieden verschillende trips aan die geschikt zijn voor elk niveau. De tochten gaan vanaf de monding van de Kern Canyon tot en met Lake Ming. Heeft u meer zin in een avondje entertainment? Ga dan naar een theatervoorstelling in het Rabobank Arena, Theater and Convention Center. Hier vinden naast voorstellingen ook sportwedstrijden plaats zoals basketbal en ijshockey.

Breng ook een bezoek aan het California Living Museum, ook wel bekend als CALM. Dit is een van de mooiste dierentuinen van Californië. Door middel van verschillende dierententoonstellingen en plantengemeenschappen kom je meer te weten over alles wat in Californië leeft. CALM is uitsluitend gericht op inheemse planten en dieren uit Californië. Veel van de dieren in de dierentuin leven, kunnen niet in het wild leven vanwege lichamelijke handicaps. Een bezoek aan CALM is niet compleet zonder een bezoek aan de bekroonde Cats of California-tentoonstelling met onder andere de bergleeuw en de bobcat.