Washington

Washington ligt in het noordwesten van de Verenigde staten en is een van de noordelijke staten. De staat grenst in het noorden aan buurland Canada en kun je goed combineren tijdens een reis. Het staat bekend om de ruige natuur en de meeste bekende stad is Seattle. Washington is als enige staat vernoemd naar een President, namelijk George Washington.

Het klimaat is zeer veelzijdig, maar de zomers zijn vaak mild en de winters vaak koud en nat. Hierdoor is het westen van de staat ook aanzienlijk groen.

Veel mensen bezoeken de staat door de stad Seattle. De stad staat namelijk bekend om de vele films en series die hier zijn opgenomen. Ook veel grote bedrijven zijn gestart in deze stad, zoals Microsoft. Als je in de stad bent is Space Needle zeker de moeite waard om te bezoeken, vanaf hier heb je uitzicht over de prachtige natuur van Washington.

Naast de stad Seatlle staat de staat bekend om de ruige maar mooie natuur, zo vind je hier Smaracht blauwe meren, intense bergen en  diepe ravijnen.  Voor de kust ligt de eilanden groep San Juan’s Islands, dit is een van de trekpleisters van de staat, aangezien hier veel Orka’s leven. Daarnaast zijn er 2 Nationale Parken in de staat, die veel mensen bezoeken tijdens een rondreis. Vanuit Port Angeles kun je een bezoek brengen aan Olympic National Park of wanneer je afreisd naar het noorden kun je een bezoek brengen aan North Cascades National Park.

De staat heeft ontzettend viel te bieden en is daarom ook zeker de ideale plek voor een rondreis.