Flagstaff

in vergelijking met de woestijn-stedelijke enclave Phoenix en het resort-gevulde Sedona, wordt Flagstaff vaak afgeschreven als een pitstop – een plek om te pauzeren tijdens een lange roadtrip naar de Grand Canyon. Maar het moet niet zo snel worden afgewezen. Deze stad met 69.000 inwoners, in de schaduw van de San Francisco Peaks en ingesloten door ponderosa-dennenbossen, straalt een relaxte, outdoor-charme uit. Locals, die fietsen, skiën, wandelen – en genieten van een paar ambachtelijke bieren – brengen de stad tot leven, en de studenten van de naburige Northern Arizona University geven de stad ook wat jeugdige energie.

Voor een ontspannen vakantie – 7000 voet boven de zeespiegel – compleet met excursies in de buitenlucht, lokale eetgelegenheden (waarvan vele geprijsd zijn voor studenten) en een handvol unieke natuurlijke attracties, waaronder Walnut Canyon National Monument, zou Flagstaff uw vakantiebestemming moeten zijn, niet zomaar een stop onderweg.

Veel van de beste dingen om te doen in Flagstaff vinden buiten plaats. Van het verkennen van de woningen van oude volkeren in verschillende staatsparken en nationale monumenten tot wandelen en skiën in de nabijgelegen bergen – of gewoon ontspannen in de buitenlucht met een ambachtelijk biertje in het historische centrum en het spoorwegdistrict, Flagstaff barst van de activiteiten. Bezoekers die zowel hun hersens als hun benen willen strekken, kunnen ook naar het Lowell Observatory gaan voor astronomielezingen of naar het Museum van Noord-Arizona voor wat lessen in regionale cultuur en geologie. Verder zijn er door de hele stad volop mogelijkheden om te winkelen en te snuffelen.