Colorado Springs

Het is gemakkelijk in te zien waarom Katharine Lee Bates werd geïnspireerd om de tekst van de beroemde patriottische ballad “America the Beautiful” uit Colorado Springs te schrijven. Kijk in één richting en je ziet de majestueuze ‘paarse bergen’: de Colorado Rockies. Beweeg je ogen in de andere richting om te zien dat je uitkijkt op “amberkleurige golven van graan:” de Great Plains. Het prachtige landschap is niet de enige reden om naar deze charmante stad te gaan. Colorado Springs is ook de thuisbasis van instellingen zoals de Air Force Academy en het Olympic & Paralympic Training Center. En door de jaren heen is het een dwarsdoorsnede van persoonlijkheden geworden. Ga de straat op en deel de trottoirs met ontluikende politici, jonge gezinnen, kunstliefhebbers en meer: ​​ze zetten allemaal hun claim in op dit deel van America the Beautiful.

De op een na grootste stad van Colorado heeft een uitstekende reputatie opgebouwd en verdient voortdurend een plek op de ranglijst van de beste plaatsen om te leven van het Amerikaanse nieuws. Het staat ook bekend als een centraal politiek en religieus centrum, maar de afgelopen jaren heeft Colorado Springs de religieuze retoriek versoepeld en zelfs een vleugje van de relaxte sfeer overgenomen die Colorado-bezoekers normaal associëren met Boulder of Telluride (om deze kant van het Colorado Springs-gebied te ervaren, ga je naar het nabijgelegen Manitou Springs). Maar de meeste bezoekers komen hier niet om het politieke en sociale discours te proeven – ze komen voor de allesomvattende uitzichten op de top van Pikes Peak, de torenhoge kliffen die deel uitmaken van de Garden of the Gods en de blozende kliffen bij Red Rock Ravijn.