Grand Teton

De majestueuze Teton Mountains in Wyoming toren hoog boven Jackson Hole Valley uit met grillige besneeuwde toppen, in hoog reliëf in het Grand Teton National Park. Van de 13.770 voet Grand Teton tot de glinsterende Jenny en Jackson meren, die de bergen in hun diepte weerspiegelen. Maar het park is niet alleen voor bergbeklimmers en fotografen. In het hoogseizoen zijn de paden van het gebied geschikt voor wandelaars van alle niveaus en onthullen ze juweeltjes zoals verborgen watervallen en adembenemende uitzichten op de Tetons. Ondertussen is de Snake River aantrekkelijk voor kajakkers, rafters en degenen die gewoon zin hebben om te dobberen. Historische wijken zoals Menors Ferry en Mormon Row trekken geschiedenisliefhebbers aan die geïnteresseerd zijn in het 19e-eeuwse verleden van dit stukje Western Frontier.

Het bijna 500 vierkante kilometer grote park bevat ook een scala aan dieren in het wild, waaronder zwarte beren, grizzlyberen, elanden, antilopen en bizons. Bovendien kunnen herfstbezoekers het park zien oplichten met gouden espen. Reizigers die tijdens dezelfde vakantie een ander nationaal park willen afvinken, kunnen een paar kilometer naar het noorden reizen naar Yellowstone, dat grenst aan Grand Teton.

De beste tijd om Grand Teton National Park te bezoeken is van half mei tot eind september, wanneer alle bezoekerscentra, wandelpaden en andere parkactiviteiten, zoals kajakken en vissen, open en toegankelijk zijn. Vanaf oktober waait de winter door het park, waardoor de meeste faciliteiten en wegen worden afgesloten. Toch is de winter een uitstekende tijd voor langlaufen en sneeuwschoenwandelen.

Kortom een veelzeidige bestemming wie zeker een rondreis zal verreiken