Coachella

Het Coachella Valley Music & Arts Festival is één van de grootste muziek- en kunstfestivals ter wereld.
Dit festival word jaarlijks georganiseerd over 2 weekenden in april. In Indio in Californië (in de buurt van Palm Springs bij Joshua National Tree Park) vind het festival plaats.
Het festival werd op 9 en 10 oktober 1999 voor het eerst georganiseerd en in 2001 een tweede maal. Hierna volgden jaarlijkse edities. Vanaf de elfde editie in 2012 vond het festival gedurende twee opeenvolgende weekenden plaats op de inmiddels vaste data van het tweede en derde weekend van april. Voor de twee weekenden, telkens van drie dagen, worden aparte tickets verkocht, en de optredens worden allemaal in elk van de twee weekenden herhaald. Met jaarlijks meer dan 200.000 bezoekers behoort het tot de grotere festivals.
Het terrein waar het festival plaats vind ligt in de woestijn waar het overdag gemiddeld zo’n 38 graden kan worden. Op dit terrein vol met bijzondere kunst en sculpturen zijn 6 podia te vinden.
Vele beroemdheden reizen massaal af naar Coachella, dit vooral vanwege de sterke line up, de mode en de bijzondere sfeer.
Liefhebbers van verschillende muziekstijlen komen niets te kort. De headliners van de afgelopen jaren waren o.a. AC/DC, Lady Gaga en in 2018 Eminem en Beyoncé!
Op Coachella staan niet alleen maar de bekende namen maar er is ook plek voor nieuw talent.

Iedere editie brengen kunstenaars de meeste bijzondere creaties naar dit festival. Deze kunstenaars worden wel zorgvuldig geselecteerd uit honderden aanmeldingen. Ze krijgen kort voor aanvang de gelegenheid hun creaties op te bouwen waarna deze na afloop van het festival weer volledig worden afgebroken.

Ook mode speelt een hele belangrijke rol. Ieder jaar is er weer een nieuwe populaire festivallook.
Coachella springt hier slim op in en heeft een eigen kledinglijn en een grote sponsordeal met modeketen H&M. Ook de celebrities pakken altijd uit en gebruiken vooral hun social media om hun look te promoten. Het draait dus dus echt om zien en gezien worden.