Joshua Tree National park

Joshua Tree National park is gevestigd in de staat Californië en ligt tussen Los Angeles en Phoenix, vlakbij het populaire Palm Springs. Het Nationale park ligt op een ecologisch kruispunt waar de Mojave dessert en de Colorado desert samen komen. Dit levert een verbazingwekkende woestijnflora met hoge Rotsen, ruige bergen, goudmijnruïnes en woestijnvlaktes bezaaid met excentrieke bomen. Deze excentrieke bomen die lijken op een soort Yucca (Yucca brevifolia) en deze worden ook wel de ‘’Joshua Trees’’ genoemd waar het park zijn naam aan dankt.

Het Park is het gehele jaar geopend, zo is het zomers zeer warm en in de winter vaak koeler. De ideale periode om het park aan te doen is dan ook in de lente of herfst.

Start je avontuur door naar de Keys View te rijden, waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt op de bergen San Jacinto en Gorgonio.  Of beklim de Ryan Mountain met maarliefst een hoogte van 1664 meter dit is daarmee de hoogste berg van Joshua Tree National Park. Bewandel de Skull Rock Nature Trail of het Wonderland of Rocks en ontdek de prachtige rotsformaties die het park te bieden heeft.

Ben je gek op Klimmen, dan is Joshua Tree met meer dan 8000 gevestigde klimroutes op verschillende niveaus, van eenvoudig klauteren tot routes voor gevorderden de place to be! De schoonheid van Joshua Tree schijnt de klok rond, met levendige zonsondergangen die versmelten tot nachten vol ontelbare sterren. Het park ligt redelijk afgelegen en krijgt ’s avonds vaak weinig licht, hierdoor komt de sterrenhemel goed tot zijn recht en is Joshua Tree National Park een populaire spot onder sterrenkijkers. Zij kunnen dan hier dan ook optimaal genieten van het heelal