Zion National Park

Zion National Park het oudste en meest bezochte nationale park van Utah. Het park ligt in het zuidwesten van de Amerikaanse staat en dichtbij de plaatsen Springdale en St. George. Je kan je vergapen aan torenhoge rotsen en diepgele zandstenen kloven, wilderige oevers, watervallen en groene bossen.

Het Park is het gehele jaar geopend en heeft twee bezoekerscentra die ook het hele jaar open zijn. Bezoekers worden aangemoedigd om een bezoek te brengen en te leren hoe ze het park kunnen bezoeken met een minimale impact op de kwetsbare woestijnomgeving.

Door Zion National park Loopt de Zion Canyon Scenic Drive en is tevens ook de bekendste weg van het nationale park met veel bezienswaardigheden en uitzichtpunten. Deze weg is van maart tot eind oktober alleen geopend voor de shuttles die vanuit het visitor centre gaan, wanneer de shuttle service niet word uitgevoerd is deze route ook begaanbaar voor prive voertuigen.

Zion National Park is een paradijs voor wandelaars. Er zijn talloze routes met verschillende moeilijkheidsgraden. Plan je bezoek aan de natuurwonderen van het park, zoals Zion Canyon, Kolob Canyon en Big Bend vroeg op de dag.

 De meest bekende wandel routes zijn de Canyon Overlook, Emerald Pool, The Zion Narrows en de meest uitdagende route Angel’s Landing. Elke Route heeft zo zijn eigen uitzichten en is uniek. Angels’s landing is de meest uitdagende route en is ongeveerd 8 kilometer lang. De circa 5 uur durende wandeling wordt dan ook zeker op de “Landing Place of the Angels” beloond met een fantastisch uitzicht over Zion Canyon.

Zion National Park heeft veel te bieden en is zeker een bezoekje waard.