Nevada

Nevada in deze staat gaat het over eerst over de reis en dan de bestemming. Het Grootste gedeelte van de staat is praktisch onbewoond aangezien het grootste gedeelte van de staat uit woestijngebied bestaat. Bekende woestijngebieden van dit gebied zijn dan ook de Great Basin Desert en de Mojavewoestijn. De meeste wonen dan ook in het noordwesten van de staat nabij de Stad Reno of de niet al te grote hoofdstad Carson City, niet te vergeten natuurlijk de Metropool va het zuiden Las Vegas. De staat staat bekend om de mijnbouw en gokindustrie. De beste manier om Nevada dan ook te verkennen, is met de auto. De staat wemelt van bestemmingen waar je alleen maar van kunt dromen.

De meeste bezochte bestemming in Nevada is Gokstad Las Vegas. Een meer daagse trip is het dan ook zeker waard. Las vegas staat namelijk bekend om de welbekende strip, waar veel luxueze hotels aangelegen zijn met grote zwembaden of waag een gok in een van de vele casino’s. De Stad staat ook wel bekend als de stad van vertier en door de vele shows is er voor iedere leeftijd wel iets. Naast Las Vegas is Reno ook een bekende gokstad, maar in combinatie met de nabij gelegen skiresorts ook in de wintermaande een gewilde bestemming.

Ook zijn er nationale parken te vinden in de staat Nevada, namelijk Great Basin National park en Death Valley National park. De Deathvalley ligt maar voor een klein gedeelte in Nevada en voor het grootste gedeelte in de staat Californië. Great Basin en Death Valley staan beide bekend als woestijnvlakte. Echter is Great Basin National park veel minder bekend, vanwege de ligging. Het ligt namelijk ruim 300 mijl van Las Vegas en 230 mijl van Salt Lake City. Maar voor de echter natuurbewonderaars zeker een bezoek waard.

Kortom Nevada heeft veel te bieden en is zeer goed aan te doen tijdens een rondreis door West-Amerika.