de Pacific Coast Highway

Highway 1 beter bekend als de Pacific Coast Highway is een van de meeste bekende wegen van Amerika. Deze kustweg is gelegen tussen San francisco en San Diego. Deze highway is ongeveer 450 mijl en is word veel aangedaan tijdens een rondreis door het westen van Amerika.

Door de vele zonuren in Californië kun je het gehele jaar een bezoek brengen aan de highway. Wel dien je er rekening mee te houden dat het in de zomermaanden van juni tot augustus aanzienlijk druk kan zijn. Wanneer je dan ook de Pacific Coast Highway wenst af te reizen is het beter om te starten in San Francisco, vanaf hier volg je de Highway 101 richting monterey waar de Highway 1 aanvangt.

De highway staat bekend om de mooie kustlijn en diepe kliffen. Onderweg rijd je dan ook langs veel bijzondere badplaatsen en plekken waar je kan genieten van al het natuurschoon. Zo ligt nabij Monterey het Pfeiffer Big Sur State Park een van de grootste parken in de Big Sur, loop tussen hele oude bomen of bezoek hier de Pfeiffer Falls.

Of breng een bezoek aan een van de badplaasen zoals Monterey, Carmel by the Sea,  Santa Barbara of Pismo Beach. Waar je de Spaanse cultuur terug vind in het oude centrum.

Naast al het natuurschoon van de State Parks is er een grote kans aanwezig dat je ook wilde dieren hier spot. Zo liggen er vaak honderden zeekoeien bij Piedras Blancas of ga walvis spotten van april tot december.

 Kortom De Highway 1 zal je zeker niet teleurstellen.