Californië

Californië ligt in het zuidwesten van de Verenigde Staten en grenst in het zuiden aan buurland Mexico. De staat wordt ook wel ‘’ the Golden State ‘’ genoemd. Met een inwonersaantal van ruim 39,5 miljoen is Californië de staat met de meeste inwoners. De staat is zeer veelzijdig en heeft veel te bieden.

Het klimaat van de staat is zeer veelzijdig, zo heeft het verschillende klimaatzones. Het grootste gedeelte van Califonië heeft een mediteraan klimaat. Zo kan er in de winter veel regen en in de hogere gelegen gebieden sneeuwen en de zomers zijn vaak warm. Echter blijft het een feit dat de zuidelijke steden zoals Los Angeles en San diego vaak wel zonnig zijn.

De Beste reistijd is het voor seizoen en het naseizoen, dit doordat het weer aannemelijker is dan in het hoogseizoen en dat de vliegtickets vaak aanzielijk goedkoper zijn.

Qua bezienswaardigheden en activiteiten is Californië net zo veelzijdig als het klimaat. Iedereen komt hier toe aan zijn of haar trekken, wanneer men een rondreis maakt door de staat. Zo heb je de 2 grotere steden aan de west kust, veel rondreizen beginnen en/-of eindigen in de steden Los Angeles en San Francisco. De steden hebben veel te bieden van Alcatraz tot Disney World. Ook natuurliefhebbers komen niks te kort met de Sierra Nevada in het oosten van het land, een bergketen die bekend staat om de nationale parken Yosemite en Sequoia / kings Canyon. Vergeet daarnaast niet de wel bekende kustweg tussen San Francisco en Los Angeles, die kun je zeker niet missen tijdens je rondreis.

Kortom Californië is een veelzeidige staat en is zeker een bezoek waard.