Jackson Hole

Jackson Hole gelegen in het Noord westen van de Verenigde Staten in de Staat Wyoming. Het is vernoemd naar de bergman Davey Jackson, die eind 1800 vastzat in het gebied. Het gebied  is een prachtige vallei omgeven door bergen, 48 mijl lang en tot 24 mijl breed. Het park zelf is 485 vierkante mijlen!

Het Park is het gehele jaar geopend houd er rekening mee dat de winters behoorlijk koud kunnen zijn en de zomers zijn aangenaam. In de winter kunnen de temperaturen ook dalen tot een minimum van – 16 graden celsius en in de zomer zijn de temperaturen zo rond de 20 graden celsius.

Nabij Jackson Hole liggen een aantal welbekende Nationale parken, namelijk Grand Teton National Park en Yellowstone National Park. Deze zijn dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Wanneer je door het gebied rijd is er ook een grote kans om wildlife te spotten. Zo kun je van allerlei diersoorten tegenkomen, zoals Elanden, herten, bizons, adelaars en nog veel meer. Hier komen de echte natuurliefhebbers dan ook echt aan hun trekken toe.

Ben jij gek op wintersport dan is dit gebied zeker een bezoek waard.  Er zijn namelijk verschillende pistes van gebieden wat bedoeld is voor de meest ervaren snowboarders en skiërs tot pistes voor de beginnende wintersporters. Daarnaast is het skigebied ook de thuisbasis van een de beste skischolen van het land. Kortom de perfecte wintersport bestemming.

Ook enthousiast geworden over dit overweldigende gebied, twijfel niet Jackson Hole zal je niet teleurstellen en is zeker een plek wat je moet bezoeken tijdens een rondreis.