Alcatraz

Alcatraz is gelegen op eiland in de baai van San Francisco. Wanneer je in San Francisco bent mag je deze trekpleister zeker niet missen. Van ouds her was het een millitair fort en werd het in de laatste jaren van de 18e eeuw en begin van de 19e eeuw gebruikt voor millitaire doeleinden. Zo was Alcatraz in de burgeroorlog een plek waar ze gevangen naartoe brachten, dit doordat het een lastige plek was om van te snappen.  Rond 1930 werd het eiland eigendom van the Deparment of Justice, deze department heeft Alcatraz veranderd in een gevangenis. De gevangenis heeft een aantal beruchte criminelen gekent, zoals Al Capano, Robert Stroud beter bekend als ‘’ Birdman of Alcatraz’’ en George Kelly Barnes. Rond 1963 sloot de gevangenis haar deuren.

Nu behoort Alcatraz tot National Park Service en wordt het gebruik voor recreatieve doeleinden. Zo gaan en dagelijks meerdere ferry’s naar het eiland en kun je de oude gevangenis bezoeken. Dus wanneer jij ooit al een een oude Amerikaanse gevangenis heb willen bezoeken is dit zeker een bezoek waard.

Neem een kijkje in het leven van de gevangen, bewaarders of de cipier. Kom er achter hoe het leven er uitzag achter de tralies van gevangen in een afgelegen gevangenis. Zo bieden ze een audiotour aan die in verschillende talen te luisteren is en wordt je gehele gevangenis begeleid en krijg je wat verhalen over de gevangen en weetjes te weten van de gevangenis. Daarnaast bied Alcatraz een prachtig uitzicht op de Skyline van San Francisco en als er geen wolken zijn een mooi beeld op de Golden Gate Bridge.

Kortom Alcatraz is een van de bekendste trekpleisters en zeker een bezoek waard!