Bryce Canyon

Bryce Canyon Ligt in het zuid westen van de Amerikaanse staat Utah en is in 1928 opgericht als Nationaal park. Geniet van unieke rotsformaties die contrasteren met de blauwe lucht en groene pijnbomen. Het Park is niet een Canyon, wat veel mensen denken als zij de naam zien. Bryce Canyon National park is eigenlijk een afgebroken rand van het Paunsaugunt Plateau.

Het park is het gehele jaar geopend maar de meest populaire maanden zijn van mei tot september. Van maart tot oktober is er een gratis pendelbus die langs de verschillende highlights en view points gaat.

Bryce Canyon National Park  bied je een waanzinnig uitzicht met rood en bruine piek rotsformaties die ontstaan zijn door regen en wind. Door het park loopt een weg van ruim 20 mijl die je zelf kan berijden of je kan gebruik maken dan de pendelbus. Deze weg lijd je langs verschillende uitzichtputen met een adembenemend uitzicht.

De meest bekende en mooie punten van het park zijn Sunrise point , Sunset point , Inspiration pont en Bryce point, deze punten bieden je zowel bij zonsopkomst als zonsondergang een geweldig uitzicht. De vele Hoodoos en aardpieken kunnen afhankelijk van de stand van de zon veranderen van kleur, verschillend van roze tot oranje.

Ook Bryce Canyon National Park is een park waar veel trails zijn uitgezet, van makkelijk tot moeilijk. De verschillende trails laten je al het natuurschoon van verschillende hoogtes bewonderen.

 Voor velen is Bryce Canyon het mooiste nationale park van de Verenigde Staten en dus zeker een bezoek waard tijdens een rondreis door West Amerika.