Yellowstone National Park

In Yellowstone National Park kijk je je ogen uit. Het nationaal park ligt voornamelijk in de staat Wyoming, met kleine gedeeltes in deĀ  staten Montana en Idaho. Het heeft een oppervlakte van maar liefst 8983 km2, waardoor het meteen ook een van de grootste nationale parken van de Verenigde Staten van Amerika is. In het zuiden grenst Yellowstone aan op Grand Teton National Park. Yellowstone National Park werd op 1 maart 1872 bekrachtigt en werd het eerste nationale park ter wereld, waardoor het inmiddels ook het oudste nationale park ter wereld is.

In het park kun je veel wildlife spotten. Er leven veel diersoorten waaronder bizons, wolven en verschillende soorten beren. In januari 1883 kwam er een wet die de meeste diersoorten in het park beschermde.

Yellowstone National Park is een van de populairste, mooiste en meest spectaculaire natuurgebied van de Verenigde Staten. Het bevindt zich op een vulkanische hotspot en telt sinds de jaren 60 jaarlijks meer dan 2 miljoen bezoekers. Yellowstone is zo populair voor toeristen door de ca. 10.000 wamwaterbronnen, waarvan de beroemdste Grand Prismatic Spring is en meer dan 200 (actieve) geisers in het Upper Geyser Basin. De bekendste geiser is Old Faithful, die gemiddeld om de 90 minuten water en stoom omhoog spuit van ongeveer 45 meter hoog. Naast deze trekpleisters is Yellostone National Park ook beroemd vanwege de vele rivieren en meren, zoals Yellowstonemeer. Het Yellowstonemeer is 352 km2 groot en erg populair voor sportvissen. Een meerdaagse bezoek aan Yellowstone is een must tijdens een rondreis door het noorden of westen van de Verenigde Staten!