Denver

Sinds 1876 is Denver de hoofdstad van de staat Colorado in de Verenigde Staten. De stad heefft de bijnaam The Mile High City, omdat de stad precies één mijl hoog ligt. Het is van oorsprong de stad van de goudzoekers en ligt aan de oostelijke kant van de Rocky Mountains.

Het weer in Denver wordt bepaald door de Rocky Mountains. De stad heeft een mild klimaat, maar kan erg onvoorspelbaar zijn. De eerste sneeuwval is rond 19 oktober en de laatste rond 27 april. Echter telt Denver maar liefst 250 zonnige dagen per jaar, omdat de stad zo hoog ligt. De winters kunnen mild tot erg koud zijn. De laagste temperatuur ooit gemeten is -34 graden. De zomers zijn echter heerlijk warm, met een gemiddeld temperatuur van 31 graden.

Denver heeft veel te bieden aan leuke attracties en diverse bezienswaardigheden, van de leukste wijken tot de beste musea. De oudste gebouwen van de stad is te vinden in LoDo Historic District gelegen in Lower Downtown Denver. Ook voor nachtleven moet je hier zijn. Het gebied is goed bereikbaar met openbaar vervoer wegens het centraal station. Om te shoppen moet je toch echt bij 16th Street Mall zijn. Dit is een winkelstraat ook gelegen in Downtown Denver en is maar liefst 1,5 km lang.

Naast de historische bezienswaardigheden, biedt de stad ook natuur. Wat ook zeer zeker een bezoek waard is is het Red Rock Park & Amphitheatre. Dit is een van de bijzonderste concertlocaties, gelegen op een heuvel. Dit amfitheater is uitgehakt uit de rode rotsen van Colorado. Naast het amfitheater is het Red Rock Park met vele wandelroutes ook een bezoek waard. Toe aan wat rust? Dan is Confluence Park zeker een bezoekje waard. In dit aangelegde park kun je heerlijk wandelen.