Montana

Montana, MT,  wordt ook wel Treasure State genoemd, maar krijgt ook de bijnaam Big Sky Country. Het werd oorspronkelijk bevolkt door de indianenstammen. Vervolgens kwam de regio in handen van de Fransen. De staat werd op 8 november 1889 de 41e staat van de Verenigde Staten van Amerika en is na Alaska, Californië en Texas de 4e grootste staat. Ruim zestig procent van de staat wordt ingenomen door de Great Plains (grote delen prairie, steppe en grasland), waardoor het in het oosten erg vlak is. In het westen daarin tegen, bevinden zich de Rocky Mountains met als hoogste punt de 3901 meter hoge top van Granite Peak. Montana grenst in het noorden aan Canada, in het oosten aan North Dakota en South Dakota, in het zuiden aan Wyoming en in het westen aan de staat Idaho. De staat behoort tot Mountain-tijdzone. Het telt ca. 1,03 miljoen inwoners en heeft Helena als hoofdstad. De grootste stad is Billings, waarna andere grote steden als Bozeman en Great Falls volgen.

Als een staat rijk is aan prachtige natuur, dan is het Montana wel. Neem als voorbeeld een gedeelte van Yellowstone Nationaal Park in het zuiden en Glacier National Park in het noorden. Daarnaast heeft de staat maar liefst 55 staatsparken en 15 officiele wildernis gebieden. Door de hoge Rockies, talloze blauwe meren en de Great Plains geven de reizigers veel mogelijkheden tijdens een rondreis door het Westen van de Verenigde Staten.

Montana verandert elk seizoen in een ander landschap. Het hele jaar kan je als reiziger Montana bezoeken. Wegens de 15 skigebieden is Montana ook in de winter is een uitstekende bestemming! Naast skiën kun je er ook per sneeuwscooter de nationale parken in of kiezen voor hondensleeën.