Kingman

Kingman, de hoofdstad van Mohave County, met een bevolking van iets minder dan 30.000, ontwikkelde zich eind 1800 toen de spoorweg arriveerde. In de daaropvolgende jaren werd het een belangrijk centrum voor mijnbouw en veeteelt. De geschiedenis die je niet in de straten kunt zien, is zeker terug te vinden in de musea. Er is genoeg om je bezig te houden tijdens je verblijf in Kingman en het is waarschijnlijk dat je je een beetje droevig zult voelen als het tijd is om te vertrekken.

Het Arizona Route 66 Museum is een bekend museum in Kingston en vertelt het verhaal van deze beroemde weg en de vormen van transport die deze door de jaren heen hier over hebben afgelegd. De Historic Powerhouse herbergt het en het was een belangrijke toevoeging aan Kingman’s attracties toen het in 2001 werd geopend. Exposities bevatten prachtige foto’s en muurschilderingen, terwijl u meer te weten kunt komen over de routes die door indianen worden gebruikt en expedities door het Amerikaanse leger. Voeg daar de migratie van kolonisten naar Californië aan toe en, in latere jaren, migranten die op zoek zijn naar een beter leven, en je hebt een uitgebreide geschiedenis van de regio.

Of bezoek het bekende Bonelli House. Dit is van een van de beroemdste families van Kingman geweest; de Bonelli’s. De familie van een Zwitserse Mormoonse immigrant, George, die aan het eind van de 19e eeuw trouwde met Effie, de dochter van de Kingman Santa Fe Railroad Station Master. Ze kregen negen kinderen en bouwden hun eerste huis in 1895, dat vervolgens in 1915 afbrandde. Het werd snel weer opgebouwd en in de loop van de jaren trokken de kinderen geleidelijk weg. Het bleef in familiebezit tot 1973, toen het door de stad werd gekocht om in 1978 als museum te worden geopend.