Sequoia en Kings Canyon National Park

Als je in Amerika bent en je denkt aan de Siera Nevada bergketen denken veel mensen aan Yosemite. Maar ten zuiden van dit nationale park liggen maarliefst nog 2 parken die tot de Amerikaanse Sierra Nevada behoren, namelijk Sequoia en Kings Canyon National Park.

De parken bevinden zich in de staat Califonië en zijn te bereiken via de CA 180 en de CA 198. Sequoia en Kings Canyon National Park zijn het gehele jaar geopend, maar in de winter maanden kunnen bepaalde bezienswaardigheden gesloten zijn. Misschien is het daarom wel verstandig eerst een bezoek te brengen aan het visitor centre nabij de ingang van het park. Zo ga je niet onvoorbereid op pad.

Sequoia en Kings Canyon National park staan bekend om de vele welbekende sequoia bomen, deze bomen zijn van nature namelijk nergens anders meer te vinden. In deze parken staan dan ook de 2 grootst gemeten bomen ter wereld. De General Sherman Tree met 83 meter, deze boom mag zich het grootste levende organisme op aarde noemen en Met 81 meter is de op één na grootste boom van de wereld de General Grant Tree.

Houd jij van wandelen? Dan kom je zeker hier aan je trekken,  want de ruim 1500 km aan wandelpaden leiden je langs de vele natuurwonderen. Zo is er door de verscheidenheid aan wandelpaden voor ieder wat wils.

Niet alleen bieden deze parken prachtige natuurwonderen maar ook is hier veel ’’ Wildlife’’ te spotten. Zo bestaat er een kans dat je beren, herten, vossen, dikhoornschapen of andere knaagdieren tegen komt

Kortom Sequoia en Kings Canyon National park hebben veel te bieden, hierdoor kun je deze parken eigenlijk niet overslaan tijdens een rondreis door West Amerika.