De Rocky Mountains

De Rocky Mountains is een bergketen in Noord-Amerika en strekken zich uit van de provincie British Columbia in Canada, tot in de staten van de Verenigde Staten Montana, Wyoming, Idaho, Colorado, New Mexico, Utah en Arizona. Dit maakt deze bergketen de grootste van Noord-Amerika en de op één na grootste bergketen ter wereld. De 415 vierkante mijl aan weiden, bergen en bossen van de Rocky Mountain National zijn zeker een bezoek waard en biede meest uitzonderlijke uitzichten. 

Het gebied heeft elk seizoen ontzettend veel te bieden, zo komt de wintersportfanaat hier goed uit zijn of haar voeten. Bezoek één van de meest mooie winterportgebieden en maak een afdaling op één van de vele pistes die deze regio te bieden heeft.

In de zomer is het de meest drukke periode om de Rocky mountains te bezoeken. Maar bied tal van mogelijkheden en staat de natuur centraal in die seizoen. Zo kun een wandeling of fietstour maken en genieten van prachtige uitzichten. Of ben je meer van avontuur ga dan mee bergklimmen. Met meer dan vijftig meren en beken en elf vissoorten, is er voor de fanatieke sportvissers onder ons vast een geschikte visserstek te vinden. Houd er wel rekening mee dat je in Colorado een visvergunning moet hebben!

Als jij een echt dierenliefhebben bent dan zijn de Rocky Mountains de perfecte plek, met kuddes elanden die tussen de 200 en 600 dieren bestaan of de vele dikhoornschap en muilezeherten is er genoeg wildlife te spotten. In het voorjaar of najaar is het dan ook de ideale periode om dieren te spotten, dan is het rustiger als in het hoogseizoen.

Kortom de Rocky Mountains is zeker een perfecte bestemming voor jong en oud!