Tucson

Tucson is op Phoenix na de grootste stad van Arizona. Maar het is toch een vrij rustige plek. Tucson ligt in een vallei omgeven door bergen en woestijnlandschappen. Als je Tucson gaat bezoeken zijn twee wijken een bezoek waard vanwege hun historische bezienswaardigheden: El Presidio en El Barrio Historico. Als je deze wijken wilt bezoeken kun je dat prima combineren met een bezoek aan een van de musea in de buurt van de University of Arizona. Als je meer een natuur liefhebber bent dan hoef je de stad maar uit te rijden en je bevind je meteen tussen reuzencactussen en bergen.

Het Saguaro National Park is een van Tucsons mooiste bezienswaardigheden. Dit Nationale park heeft zijn naam te danken aan de bekende saguaro, dit is een reuzecactus en komt in het zuiden van Arizona veel voor. Deze cactus word soms wel 15 meter hoog, maar kan pas zo hoog worden na tientallen jaren. Sommige van deze reuzecactussen worden wel 200 jaar oud!

Als je meer van musea houd is het Arizona State Museum een tip! Dit is het oudste en grootste museum over antropologie in Arizona. Dit is een van Tucsons meest interessante museum. Je komt in dit museum meer te weten over de cultuur van de oorspronkelijke indianenbevolking van het zuidwestern van Amerika.
Of bezoek het Arizona History Museum. Dit museum bevind zicht in de buurt van de University of Arizona en is interessant als je meer wilt weten over de geschieding van de staat. Een leuke ruimte van dit museum gaat over de bodemrijkdommen, er word hier zelfs een oude kopermijn gereconstrueerd waar bij je ook de historische karren en rijtuigen ziet.

Zo is er nog veel meer te vertellen over Tucson, en is het zeker de moeite waard om te bezoeken!