Arches Nationalpark

Een wonderland van meer dan 2000 natuurlijk gevormde oranjekleurige stenen bogen, zoals je nergens anders ter wereld zult vinden, wacht ongeveer 1,5 miljoen bezoekers per jaar in Arches National Park, dat zich in het zuidoosten van Utah bevindt, acht kilometer ten noorden van Moab..

De rotsformaties, de talloze bogen, torens, zuilen en plateaus zijn het resultaat van natuurlijke krachten zoals water, ijs en extreme temperaturen, evenals de daaropvolgende erosie, die het landschap gedurende miljoenen jaren heeft beïnvloed en deze unieke getuigenissen van de geschiedenis van de aarde heeft gecreëerd. Nieuwe stenen bogen blijven zich hier vormen terwijl de oude geleidelijk verslechteren. Gelegen op het noordelijke deel van het Colorado-plateau op een hoogte van ongeveer 1.500 meter boven zeeniveau, werd het gebied in 1929 als nationaal monument geklasseerd en 42 jaar later, in 1971, als nationaal park.

Talrijke wandelpaden van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden leiden naar de hoogtepunten van het park, waaronder de Landschapsboog, die met een overspanning van 90 meter een van de langste bogen in het park en een van de vijf grootste bogen ter wereld is.

We raden ook de comfortabele tour naar Delicate Arch ten zeerste aan, die ongeveer twee en een half uur duurt en die je idealiter in het donker zou moeten beginnen om vervolgens de zonsopgang te ervaren, waardoor het bizarre landschap in nog intensere rode en oranje tinten schijnt . Als u slechts een kort verblijf in Arches National Park plant, kunt u ook veel van de fantastische bogen vanuit het comfort van uw auto bewonderen, aangezien de 18 mijl lange Arches Scenic Drive langs bijna alle attracties van het park leidt vanuit het Vistor Center.