Mariposa

Mariposa is een plaats in de Amerikaanse staat Californië. Deze plaats is ontstaan als mijnkamp op de oevers van de tijdelijkse rivier genaamd Aqua Fria. Oorspronkelijk lag deze plaats 10 kilometer ten westen van waar het nu ligt. Na verschillende branden en een overstroming in de winter van 1849 en 1850 is Mariposa verplaatst naar waar het nu ligt, maar bovenal om de plek waar het nu ligt veel beter terrein had en de Mariposa Creek ook daar is.
Mariposa ligt aan de California State Route 140, dit is de snelweg die naar het Yosemite National Park rijd en is het gehele jaar geopend.

Je kunt er bijvoorbeeld nog steeds goud zoeken. Op de bodem van de Mariposa County vind je nog steeds de nodige goudklompjes. Je kunt dan ook nog ouderwets met een schop, een pan en vergiet op zoek gaan.
Ook staat Mariposa ieder jaar in het eerste weekend van mei in het teken van de vlinder. Hier vind dan het Annual Butterfly Festival plaats. Er worden allerlei dingen tijdens dit weekend georganiseerd denk daar bij aan een parade, er worden vlinders vrijgelaten en er is live muziek.

Mariposa dankt hier zijn naam aan. Dit hebben de eerste spaanse kolonisten besloten. Deze hebben in de vallei een grote wolk vlinders gezien en besloten daarom deze plek ‘’ Arroyo de las Mariposas’’ te noemen. Wat in het nederlands betekend: ‘’Stroom van vlinders”. Dit werd later afgekort naar Mariposa. Hier vind dan het Annual Butterfly Festival plaats. Er worden allerlei dingen tijdens dit weekend georganiseerd denk daar bij aan een parade, er worden vlinders vrijgelaten en er is live muziek.

Maar ook Mariposa zelf met zijn rijke geschiedenis wat buiten de verschillende musea nog steeds zichtbaar is in deze stad. Er worden nog regelmatig rondleidingen gegeven in het Mariposa County Courthouse. Dit is het oudste gerechtsgebouw van Californië.