Grand Canyon North Rim

Grand Canyon North Rim is een deel in het Grand Canyon National park. De Colorado-rivier verdeeld het park in 2 delen; de North Rim en de South Rim. Er is slechts een klein deel van de bezoekers van dit Nationale park die de North Rim bezoeken. Dit is de ideale bezienwaardigheid voor wie graag buiten de gebaande paden gaat en rustig van de natuur wilt genieten. Waar je op de South Rim de diepte in kijkt, draait de North Rim om de weidse uitzichten. Als je besluit de Nort Rim te bezoeken zet dan zeker de Point Imperial en Cape Royal op je lijstje voor fantastische uitzichten.

Zodra je besloten hebt de North Rim te bezoeken is het bezoekerscentrum ‘’ North Rim Visitor Center’’ aan de Highway 67 een goed beginpunt. Je kunt hier de brochure van het park op halen waar alle wandelroutes en uitkijkpunten in staat vermeld. Er zijn bij het bezoekerscentrum ook dagelijks rangeractiviteiten in het seizoen, dit is van 15 mei tot 15 oktober.

Als je via een zijweg van de Highway 67 rijd kun je de uitzichtpunten Point Imperial en Cape Royal bereiken. Let wel op want het kost je al snel een halve dag om er heen te rijden en enkele wandelingen te maken. Het hoogste punt van de Point Imperial is 2.683 meter hoog, en je kunt vanaf deze plek het oostelijk eind van de Grand Canyon bekijken. De Cape Royal heb je prachtige panorma’s. Je kijkt hier op, in en over de Grand Canyon. Mocht je besluiten de North Rim te bezoeken houd er dan rekening mee dat het er altijd natter en koeler is dan op het lager gelegen South Rim.