Holbrook

Holbrook is een kleine stad met ongeveer 5.000 inwoners, gelegen in het Navajo County van de staat Arizona, en het is ook de provinciehoofdstad. Holbrook werd opgericht in 1881 toen de Atlantic and Pacific Railroad hier werd gebouwd, en het kreeg zijn naam van de eerste hoofdingenieur van de spoorweg.
Ook al is het een kleine stad, er zijn hier nog genoeg interessante plekken om te bezoeken en leuke dingen te doen.

Als je aan Arizona denkt, denk je aan zijn rijke geschiedenis van indianen. Dus als je in Holbrook bent, moet je zeker het Navajo County Historical Museum bezoeken. Het museum is vrij groot en bevat een grote verscheidenheid aan antiek uit verschillende tijdperken. Het heeft ook een aantal items van de beroemde Route 66 en zelfs een oude gevangenis met wat kunstwerken gemaakt door gevangenen.
Je vindt er spullen uit de Apache- en Navajo-culturen, van Spaanse mensen, van cowboys en sheriffs en zelfs enkele fossielen van miljoenen jaren geleden.

Of bezoek het Petrified Forest National Park. Dit park is enorm, neem daarom gerust een hele dag de tijd om er doorheen te wandelen, want er is veel mooie natuur te zien. Er zijn ook bomen die zijn versteeds maar lang niet alle bomen in dit bos. Een stuk hout versteent wanneer het wordt begraven in mineralen, waardoor het veel langer bewaard blijft. Hier vind je ook rotstekeningen die honderden jaren oud zijn en prachtige heuvels en hellingen die zijn gekleurd door de grote verscheidenheid aan rotsen en mineralen.

Je kunt hier dus gerust een dag doorbrengen!