Lake Powell

Lake Powell is een groot stuwmeer dat is ontstaan door de aanleg van de Glen Canyon Dam en is het tweede grootste door mensen gemaakt stuwmeer van de VS. De naam Lake Powell is komt van de veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog; John Wesley. Wie de rivier in 1869 verkende in een houten bootje. De dam en het groenblauwe meer liggen in het noordwesten van het Navajo-reservaat en word omsloten door zandstranden en rode rotsen.

Het meer bied ook veel recreatie mogelijkheden. Je kunt er een rondvaart maken of kiezen uit verschillende watersporten zoals waterskiƫn, wakeboarden en paddle boarden. Ook zijn er wandelroutes langs de kust. Natuurlijk is de Glen Canyon Dam zelf ook een bezienswaardigheid, deze dam is 457 meter hoog en ligt in de buurt van Page. Dit is een diepe kloof die werg uitgesleten door de Colorado Rivier. Het grootste gedeelte staat onder water en vormt dus nu Lake Powell. Aan de andere kant van deze dam kun je goed een voorstelling maken hoe het er vroeg uit zag.

Qua overnachten is het mogelijk om in de buurt te doen in het stadje Page. Hier vind je verschillende hotels, maar wie liever gaat kamperen zit goed rondom Lake Powell. Er zijn genoeg campings waar je kunt staan met je camper of tent en waarbij je elke ochtend wakker kan worden met een fantastisch uitzicht over het meer en de grote rode rotspartijen.

De kustlijn van Lake Powell is 3.050 kilometer, en is langer dan de hele Amerikaanse westkust.