Modesto

Modesto ligt in de Amerikaanse staat Californië en heeft een erg gunstige ligging. Het ligt dicht bij de oceaan, de bergen en niet te vergeten het Yosemite National Park. De stad is gesticht in 1870 en zou eigenlijk Raiston genoemd worden naar de geldschieter van veel projecten in Californië, William C Raiston. Echter viel deze naam niet helemaal in de smaak, en nadat hij een Spaanse treinwerker hoorde zeggen dat de stad ‘’ muy modesto’’ was (wat betekend ‘’erg bescheiden’’) heeft deze stad de naam Modesto gekregen.
Je kunt in deze stad wandelen langs het State Theatre uit 1934 en het Southern Pacific Depot. Of breng een bezoek aan de Modesto Arch wat op de hoek ligt van de 9th en de I Streets. Deze beroemde plek was vroeger de toegangspoort van de stad.

Ook staat de stad erg bekend om de regisseur van Star Wars, George Lucas. Hij is hier geboren en hij heeft hier zijn inspiratie voor de film American Graffiti welke in 1973 uitkwam.
Uiteraard kun je hier ook tercht voor andere dingen. Ga bijvoorbeeld naar de Farmers Market waar je allerlei streek producten kunt kopen zoals wijn, noten en fruit. Of bezoek de musea of antiekwinkels die je hier kunt vinden.
Ook voor de iets actievere mens is hier genoeg te doen, ga het avontuur aan op een van de rivieren in een raft of huur een jetski. Mocht je het iets rustiger aan willen doen kun je ook kiezen voor een potje golf en sluit de dag af in een van de wijngaarden met wijnproeverij.