Phoenix

Reacties zijn gesloten

Phoenix is een van de snelst groeiende steden in de Verenigde Staten en is met 4.5 miljoen inwoners de vijfde stad van het land. De stad ligt in de staat Arizona en wordt ook wel de ‘Valley of the Sun’ genoemd. Ongeveer 2/3 van de inwoners van Arizona woont in Phoenix.

Een erg geliefde trekpleister is Old Town Scottsdale. Hier heerst een fijne sfeer, zijn goede restaurants en er zijn veel winkeltjes waar u kunt shoppen. In het midden van Phoenix ligt Camelback Mountain. Deze bergketen lijkt op een geknielde kameel en komt hierdoor aan zijn naam. Er zijn verschillende hikes mogelijk en eenmaal boven heeft u een fantastisch uitzicht over Phoenix. Als u van kunst houdt moet u zeker een bezoek brengen aan het Phoenix Art Museum. Hier hebben ze zowel klassieke als moderne kunst en organiseren ze verschillende tentoonstellingen.

Een paar minuten van het centrum ligt Papago Park. Hier ligt onder andere Desert Botanical Garden. In deze tuin hebben ze veel verschillende planten waaronder een groot aantal cactussen. In het park vindt u ook Hole-in-the-Rock. Een indrukwekkende rotsformatie die u zeker gezien moet hebben.

Als u een liefhebber bent van sport zult u zich niet snel vervelen in Phoenix. Phoenix is een van de weinige steden waar u een honkbal-, basketbal-, American football-, en ijshockeywedstrijd kan bekijken. Ook zijn er meer dan 200 golfbanen.

Dankzij het woestijnklimaat is Phoenix een populaire vakantiebestemming. Er zijn 300 dagen met zon en zelfs in de winter komt de temperatuur niet onder de 20 graden Celsius.