Oregon

Reacties zijn gesloten

Oregon, OR, is sinds 14 februari 1859 de 33e staat van de Verenigde Staten en ligt in het Pacifische Noordwesten. De hoofdstad van Oregon is Salem en de staat wordt ook wel Beaver State genoemd. Oregon grenst in het zuiden aan de staat Californië, zuidoosten aan Nevada, het oosten aan Iadho en in het noorden aan Washington. Daarnaast bevindt de staat zich aan de Grote Oceaan.

Salem is de twee na meest bevolkte stad van de staat. De meest bevolkte stad is Portland. In het westen van Oregon is de regio met de hoogste bevolkingsdichtheid en landbouwproductiviteit.

In de zestiende eeuw werd het gebied van de huidige staat Oregon bewoond door verschillende indianenstammen.

Van noord naar zuid lopen de Pacific Coast Range en de Cascade Range, een bergketen waarvan het hoogste punt de top van de statovulkaan Mount Hood 3426 meter is. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden wat je als toerist niet mag missen is Crater Lake. Crater Lake is het diepste meer van de Verenigde Staten van ongeveer 600 meter diep. Crater Lake is rond 5700 v.Chr. ontstaan uit vulkaan Mount Mazama.

De beste reistijd voor de staat Oregon is van juni t/m september. De staat heeft een steppeklimaat met een gemiddelde jaartemperatuur is 18 graden. De maanden juli en augustus zijn voornamelijk droog, warm en zonnig met temperaturen tussen de 27 en 30 graden.. Een prachtige tijd voor toeristen om Oregon te bezoeken. Oregon wordt steeds meer ontdekt door liefhebbers van actieve reizen en natuur. Begrijpelijk! De natuur in Oregon is overweldigend!