Sacramento

Reacties zijn gesloten

Sacramento is de hoofdstad van de staat Californië en is de Farm-to-Fork-hoofdstad van Amerika. De musea in Sacramento hebben van alles. Van kunst en geschiedenis tot luchtvaart en design. In het Crocker Art Museum kunt u de kunst van Californische impressionisten bekijken. Wilt u meer weten over de geschiedenis van Californië? Bezoek dan het California Museum. Andere interessante musea in de stad zijn het Latino Center of Art and Culture en Governors Mansion.

Bezoek ook Old Sacramento Waterfront. Dit is een groot National Historic State Park dat u meeneemt in de tijd van de Gold Rush van 1849. Het district is gelegen langs de Sacramento River. U vindt hier winkels, restaurants, historische attracties en beroemde musea. Old Sacramento Waterfront beschikt over tientallen nagebouwde en gerestaureerde gebouwen uit het Gold Rush-tijdperk.

Heeft u zin in een avondje uitvoerende kunst? Dan bent u in Sacramento aan het juiste adres. Ze hebben verschillende groepen van topkwaliteit zoals bijvoorbeeld het Sacramento Ballet. Deze groepen kunt u aanschouwen in onder andere het Memorial Auditorium en het SAFE Credit Union Performing Arts Center.

Bent u met kinderen in Sacramento? Ga dan naar Fairytale Town. Hier kunnen ze zich uitstekend vermaken in een magische omgeving met een sprookjesachtig thema. Een ander leuk uitje met kinderen is Sacramento Zoo. Deze dierentuin ligt in het pittoreske Land Park, iets ten zuiden van het stadscentrum.

In Sacramento staat ook het State Capitol of California. U kunt hier een bezoek brengen aan het California State Capitol Museum of een wandeling maken door het Capitol Park.