Coos Bay

Reacties zijn gesloten

Coos Bay is een stadje in het zuidwesten van de staat Oregon. Het ligt vlakbij de kust en wordt ook wel de ‘Gateway to Oregon’s Adventure Coast’ genoemd. Coos Bay is een levendige stad met een haven en een bloeiend centrum. In het historische Marshfield Districht aan de baai vindt u een groot aantal historische gebouwen, theaters, winkels restaurants en parkjes.

In de stad vindt u het Coos Art Museum. Hier hebben ze verschillende tentoonstellingen en allerlei kunstsoorten. Bezoek ook het Coos History Museum. Hier hebben ze een collectie van 50.000 objecten en meer dan 250.000 afbeeldingen. In het museum komt u meer te weten over de culturele geschiedenis van de regio en de zuidkust van Oregon.

Jaarlijks worden er ook veel festivals georganiseerd in Coos Bay. In juli wordt het geprezen Oregon Coast Music Festival georganiseerd. Als u in de gelegenheid bent om hier heen te gaan is dat zeker aan te raden.

In de omgeving van Coos Bay kunt u ook fantastisch wandelen. Enkele voorbeelden van leuke routes zijn de Oregon Coast Trail, de Bluebill Trail en de Estuary Study Trail. Bezoek ook een van de natuurparken in de regio. Bijvoorbeeld het Shore Acres State Park. Dit park ligt op zo’n twintig minuten rijden van Coos Bay en is absoluut de moeite waard om te bezoeken.

Met de oceaan op slechts een paar kilometer afstand, de baai en overvloedige rivieren en bossen langs de kust, kunt u genieten van geweldige vismogelijkheden en een breed scala aan buitenactiviteiten.

Kortom, Coos Bay is een prachtig plaatsje aan de westkust van de Verenigde Staten.