Spokane

Reacties zijn gesloten

Spokane is een stad in de Amerikaanse staat Washington. Het is op Seattle na de grootste stad van deze staat met circa 227.000 inwoners. De stad ligt aan de Spokane River waar ook de Spokane Falls onder vallen. Deze watervallen staan bekend als het middelpunt van de stad.

Spokane heeft een rijke geschiedenis en biedt ook veel kunst. Veel van de kunst in de kunstgalerijen zijn werk van lokale en regionale kunstenaars. Met een breed scala aan stijlen, onderwerpen en disciplines, zult u van de kunst in Spokane genieten. Ga bijvoorbeeld naar het Northwest Museum of Arts & Culture. Dit museum bestaat uit vijf galerijen die de regionale geschiedenis, kunst en de Indiaanse cultuur tentoonstellen. Bezoek ook het Jundt Art Museum op de campus van de Gonzaga University. Hier hebben ze een collectie van 5.000 objecten met allerlei soorten kunst. Als u een liefhebber bent van winkelen kunt u zich uitleven in River Park Square. Dit winkelcentrum is gelegen in het centrum en heeft veel leuke winkels.

De natuur in en rond Spokane is uitermate geschikt voor veel buitenactiviteiten. Ga bijvoorbeeld wandelen in Manito Park of Riverfront Park. Vanuit Riverfront Park kunt u genieten van de Spokane Falls en de Great Northern Clocktower aanschouwen. Door de vele meren en rivieren in de omgeving zijn er ook veel mogelijkheden voor watersporten en vissen. In de wintermaanden kunt u fantastisch skiën in één van de vijf skigebieden in de buurt van de stad.

Een van de mooiste gebouwen van de stad is de Cathedral of Our Lady of Lourdes. Deze kathedraal staat sinds 1881 in het centrum van Spokane.