La Jolla

Reacties zijn gesloten

La Jolla is een kustplaats ten noorden van San Diego in de Amerikaanse staat Californië. De plaats is populair dankzij de ruige kustlijn met prachtige uitzichten. Het is dan ook niet gek dat La Jolla een van de meest populaire strandbestemmingen van Californië is. La Jolla heeft als bijnaam ‘het juweel van San Diego’ en dat is natuurlijk niet voor niks.

La Jolla heeft een variërend aanbod op het gebied van bezienswaardigheden en toeristische attracties. Bezoek bijvoorbeeld het Birch Aquarium. Hier hebben ze allerlei verschillende soorten onderwaterdieren die u kunt bekijken. Bent u een liefhebber van kunst? Bezoek dan het Museum of Contemporary Art (MCASD). In dit museum hebben ze de allerbeste hedendaagse kunst. De collectie bestaat uit meer dan 4700 kunstobjecten. Bezoek ook de La Jolla Historical Society. Hier komt u meer te weten over de geschiedenis, kunst en cultuur van La Jolla. Een deel van het gebouw is onlangs gerenoveerd zodat ze verder kunnen uitbreiden in de toekomst.

Heeft u altijd al eens willen leren surfen? Of wilt u nog beter worden? Dan bent u in La Jolla op de juiste plek. De Surf Diva Surf School is een van de beste surfscholen van de wereld en leren u niet alleen surfen, maar ook hoe u het beste kunt omgaan met de oceaan en het milieu. De instructeurs geven les aan zowel beginners als gevorderden.

Naast surfen zijn er nog meer wateractiviteiten die u kunt ondernemen. Ga bijvoorbeeld kajakken en ontdek de grotten en kliffen vanaf het water. Tijdens het kajakken is de kans aanwezig dat u veel zeedieren zult zien zoals zeehonden en met een beetje geluk zelfs dolfijnen.