Eugene

Reacties zijn gesloten

Eugene is een stad ten zuiden van de Willamette Valley in de Amerikaanse staat Oregon. Het is een moderne stad met verschillende bijnamen. Zo staat Eugene bekend als Emerald City vanwege de groene bossen vol met varens in de omgeving en als TrackTown USA voor topsporters van over de hele wereld.

Eugene is ook een culturele stad met veel kunst. Zo vindt u geschilderde eenden en klassieke bronzen sculpturen in de stad. Wilt u veel kunst op één plek bekijken? Ga dan naar het Jordan Schnitzer Museum of Art, gelegen bij de University of Oregon. Hier hebben ze innovatieve tentoonstellingen en galerijen die gewijd zijn aan kunst van over de hele wereld. Een ander interessant museum is het Museum of Natural and Cultural History. Hier kunt u het verleden van Oregon verkennen, waaronder 300 miljoen jaar oude geologische geschiedenis en 15.000 jaar oude cultuur. Kunt u geen genoeg krijgen over de geschiedenis van de regio? Neem dan ook een kijkje in het Lane County History Museum.

Het centrum van Eugene is erg levendig en er zijn veel leuke attracties te vinden. Op Kesey Square vindt u allemaal leuke foodtrucks en restaurantjes. In het Hult Centre vindt u allerlei soorten podiumkunsten en kunt u zich uitstekend een avond vermaken.

Een andere leuke attractie in Eugene is het Shelton McMurphey Johnson House, ook wel bekend als ‘the Castle on the Hill’. Dit huis is gebouwd in 1888 en is een architectonisch museum geworden. Vanuit het huis heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht op de stad.

Houdt u van avontuur? Ga dan raften op de McKenzie River. Er zijn verschillende organisaties die dergelijke tours aanbieden en het is een erg leuke ervaring!