Cannon Beach

Reacties zijn gesloten

Cannon Beach is een kustplaatsje in de Amerikaanse staat Oregon. Het opmerkelijke landschap in de omgeving is door National Geographic uitgeroepen tot een van de 100 mooiste plekken ter wereld. Het adembenemende uitzicht op de kustlijn en de fantastische natuur gaan perfect samen met het charmante plaatsje aan zee waar u veel cultuur en kunst kunt vinden. Cannon Beach is slechts 90 minuten rijden van Portland.

In Cannon Beach vindt u prachtige stranden omringd door dramatische rotsformaties en adembenemende uitzichtpunten over de kustlijn. U kunt hier prachtige wandelingen maken en heerlijk met uw voeten in het zand staan. Ook is het mogelijk om surflessen te krijgen of surfboards te huren.

Cannon Beach kent verschillende kunstgalerijen, restaurants en u kunt er ook glasblazen en theatervoorstellingen bijwonen. Het glasblazen kunt u ervaren in Icefire Glassworks in het centrum van Cannon Beach. Hier vindt u prachtige kunstwerken en worden verschillende demonstraties gegeven. Wilt u meer over de geschiedenis van Cannon Beach te weten komen? Ga dan naar het Cannon Beach History Center & Museum. Hier hebben ze meer dan 12.000 objecten die de geschiedenis van de plaats vertellen. Bezoek ook het interessante Lost Art of Nursing Museum and Gallery.

Wilt u een bijzondere foto maken? Ga dan naar de Seaside Inverted Experience. Hier hebben ze acht verschillende scènes waar u op een specifieke manier poseert waardoor er een optische illusie ontstaat en het een bijzondere foto wordt.

Bezoek ook het Les Shirley Park. In dit stadspark zijn veel recreatiemogelijkheden en kunt u wandelen of een picknick houden. Naast Cannon Beach is Chapman Beach ook een leuk strand om te bezoeken.