Colorado

Colorado is een staat in het midden van Amerika. Het is vernoemd naar de Rio Colorado, wat Spaans is voor ‘gekleurde rivier’. De hoofdstad is Denver. In totaal kent Colorado ruim 5,7 miljoen inwoners.

Het klimaat in Colorado is erg veelzijdig. Het is grotendeels steppeklimaat maar op de vele bergtoppen loopt dit over in een gematigd tot koel landklimaat. De temperaturen kunnen aanzienlijk oplopen in de zomer. ’s Winters staat het bekend als een mooie plek voor wintersport.

Colorado wordt voor een redelijk deel bedekt door de imposante Rocky Mountains. Het oosten daarentegen is vrij plat. De stad Denver is met uitstek de grootste stad. Bijna de helft van alle inwoners van de staat woont in Denver of een van de voorsteden.

In Colorado heb je aan bezienswaardigheden en attracties geen gebrek. Zo heb je in Denver meerdere musea waar je de rijke geschiedenis van de stad kunt bekijken. Op nog geen twee uur rijden van Denver ligt Rocky Mountain National Park. Hier vind je grote bossen, meren en veel verschillende diersoorten. Ook is een bezoek aan het Mesa Verde National Park zeker de moeite waard. In dit park vind je klifwoningen die door indianen gemaakt zijn.

Wintersportliefhebbers kunnen ook goed terecht in Colorado. Je vindt hier bekende oorden zoals Aspen en Breckenridge. Ook in de zomermaanden is Aspen een goede vakantiebestemming. Er zijn hier tal van mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals raften en hiken.

Kortom, Colorado is erg veelzijdig en je mag deze staat beslist niet overslaan tijdens je rondreis!