Napa Valley

Reacties zijn gesloten

Na een bezoek aan Napa Valley in de jaren 1880, zei schrijver Robert Louis Stevenson: “Wijn is poëzie uit de fles.” Je zult dit citaat zien als je het historische bord van het gebied op Highway 29 passeert. Helaas verwees Stevenson naar Franse wijn – wat Napa-wijnboeren zouden moeten nastreven. Maar zoals de film “Bottle Shock” documenteert, zijn de Californische wijnmakerijen sindsdien gestegen tot het niveau van hun Europese voorgangers. Nu genieten zowel kenners als amateurs van de gerespecteerde jaargangen uit Napa. Wat uw expertiseniveau ook is, een rondleiding kan u helpen het meeste uit uw tijd hier te halen.

Met zijn opkomst in de wijnindustrie, is Napa Valley ook een vakantiehotspot geworden. De gelaagde heuvels, wijncavernes en illustere landgoederen zorgen voor een schitterend landschap, en eersteklas hotels nemen nota. Verspreid tussen de wijngaarden, bieden weelderige resorts aan elke verwennerij – golfen, spa-verwennerij, gastronomisch dineren, noem maar op. Een reis naar het wijnland van Californië wordt onvergetelijk, niet alleen door de levensveranderende cabernet, maar ook door de bedwelmende natuurlijke omgeving. En als je het je kunt veroorloven, kom je terug voor meer.

Mensen komen naar Napa Valley om de druiven te proeven – duidelijk en eenvoudig. Met honderden wijnmakerijen om van te proeven en te bezoeken, moet je selectief zijn. Grote producenten zoals de Robert Mondavi Winery trekken veel publiek met hun naamsbekendheid. Echter, meer intieme accommodaties zoals het O’Brien Estate en Frog’s Leap zijn misschien leuker als u van persoonlijke aandacht en rondleidingen op maat houdt. Als je je overweldigd voelt door het enorme aantal wijnhuizen, overweeg dan om je aan te melden voor een rondleiding, waarbij je ook een aangewezen chauffeur krijgt. Als je genoeg hebt van wijnproeverijen, biedt di Rosa, een openluchtkunstreservaat, een verfrissend alternatief.